Kapucijnenvest gaat een jaar dicht

Verschillende nutsmaatschappijen gaan vanaf 30 november aan het werk in de kapucijnenvest in Lier. Daarna volgt de heraanleg van de straat.

cvanrompaey_fr

"Eandis vernieuwt en breidt het aardgas- en elektriciteitsnet uit en begint aan de pare zijde in het deel van de Begijnhofstraat tot aan de ingang van de ondergrondse parking. Pidpa vernieuwt haar waterleiding", zegt Koen Van Weert van studiebureau Grontmij. "Op 7 december is het deel tussen de parking en de Mechelsestraat aan de beurt. Deze werkzaamheden zijn uiterlijk op 18 december klaar. De rijbaan en voetpaden zijn tegen dan ook volledig hersteld. Aan de onpare zijde werkt Eandis van 5 januari tot 21 mei."

Wanneer de nutsmaatschappijen klaar zijn, begint een aannemer op 25 mei met de heraanleg van de straat. De wegenis en de riolering worden opgebroken, nieuwe riolen geplaatst en een nieuwe verharding gelegd. Dit gebeurt eerst tussen de Begijnhofstraat en de parkeergarage en daarna in het volgende stuk tot aan de Mechelsestraat. Deze werkzaamheden duren negentig werkdagen en zullen dus vermoedelijk in november of december 2010 klaar zijn.

CVR

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio