Rode Kruis neemt nieuwbouw in gebruik

Moerhofstraat 18a, dat is voortaan het nieuwe adres van de lokale Rode Kruisafdeling. Dit weekend mag iedereen er eens de neus binnen steken.

dvanreusel_fr

75 jaar bestaat het Rode Kruis in de suikergemeente, 40 jaar geleden werd de afdeling uitgebreid met Wachtebeke. Een flink deel van die periode was de vroegere school in de Plaisantstraat het onderdak maar dat gebouw is eigendom van de suikerfabriek en moet worden gesloopt. Begin dit jaar werd met het gemeentebestuur een overeenkomst bereikt om aan de sportterreinen een nieuwbouw neer te poten.

Op 20 april had de eerste spadesteek plaats, dit weekend de opening. "We hebben voor een industriële bouw gekozen omdat dit goedkoper is en vlugger. Omdat we geen huurgeld moesten betalen in de Plaisantstraat hebben we kunnen sparen, zo'n 320 000 euro. Van Moerbeke kregen we een toelage van 100 000 euro en van Wachtebeke 25 000 euro. We hebben dan ook nog een lening van 150 000 euro aangegaan waarmee we meteen ook nieuw meubilair konden kopen", overloop voorzitter Johan Remorie het kostenplaatje.

De afdeling beschikt nu over een eigen lokaal voor bloedafname en hoeft dat niet meer in het rusthuis te organiseren. De ziekenwagen heeft een ruime garage, er is stockageruimte, de jeugdafdeling beschikt over de volledige bovenverdieping en ook de sociale dienst en de uitleendienst hebben een plaatsje in de nieuwbouw.

Zaterdag en zondag is het opendeurdag, van 10u tot 18u. De bezoekers kunnen er rondneuzen, informatie inwinnen, een drankje nuttigen en zichzelf aanmelden als vrijwilliger of bloeddonor.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio