Dewinter: "Liever gevreesd dan bemind"

Dewinter: Liever gevreesd dan bemind

Dewinter: "Liever gevreesd dan bemind"

Print
Antwerpen - Wordt het Vlaams Belang properder? Niet echt, te oordelen naar de woorden van Filip Dewinter.

“Wij moeten ons profiel aanscherpen. Back to basics, zou ik zeggen. Inhoudelijk mogen we zeker niet minder radicaal worden. Ook qua stijl en communicatie moeten we opletten dat we niet grijs worden. Filip Dewinter moet zichzelf kunnen blijven. Ik ben ervan overtuigd dat ik die ruimte zal krijgen. Af en toe moet ik eventjes over de streep gaan, zoniet luistert niemand. Ik heb mijn eigen stijl. Ik ben liever gevreesd dan bemind.” Zo reageert Dewinter op de “historische partijraad” van het Vlaams Belang.

"Vuil genoeg blijven"

Dewinter gaf voorzitter Bruno Valkeniers de opdracht een nieuwe strategie op te stellen. Hij laat er weinig twijfel over bestaan hoe die strategie er volgens hem moet uitzien. Zonder het met zoveel woorden te willen bevestigen, laat hij verstaan dat de partij “vuil genoeg” moet blijven, zoals Gerolf Annemans het eens uitdrukte. “Wij moeten een bulldozer blijven en zeker niet beschaamd zijn over ons verleden”, zegt Dewinter.

Over Marie-Rose Morel zegt hij: “Niemand vraagt mij om met haar te trouwen. Een LAT-relatie is meer dan voldoende, en dat moet lukken. Mocht zij opnieuw worden voorgesteld als ondervoorzitster, dan leg ik mij neer bij de consensus van het partijbestuur.”

PG

Lees het volledige interview in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio