Verkoop Opel wordt niet afgerond voor 3 november

Verkoop Opel wordt niet afgerond voor 3 november

Verkoop Opel wordt niet afgerond voor 3 november

Print
De overeenkomst die de verkoop van Opel aan Magna regelt, zal niet getekend worden voor 3 november. Dan zal de raad van bestuur van General Motors, het moederbedrijf van Opel, nog vergaderen over de overeenkomst.

GM-toponderhandelaar John Smith maakte het nieuws zelf bekend: "Er zal voortgewerkt worden om nog enkele punten op te lossen in het voorstel van Magna en Sberbank en de voorbereidingen te treffen voor de ondertekening van het contract, voor als dat goedgekeurd wordt door de raad van bestuur van GM op 3 november."

Staatssteun

De verkoop van Opel aan Magna werd al eerder uitgesteld onder druk van de vakbonden en de Europese Commissie. Eurocommissaris voor Concurrentiebeleid Neelie Kroes zei vorige week nog dat ze aanwijzingen had dat de Duitse staatssteun aan Opel niet volgens de Europese concurrentieregels is, maar de Europese Commissie gaat hier geen onderzoek naar voeren.

Volgens de commissie is de situatie bij de autofabrikant te kritiek. Het bedrijf zou bankroet zijn voor het onderzoek is afgerond, klinkt het.

Nu in het nieuws