E313 tussen Lummen en Antwerpen moet breder

De E313 is tussen Lummen en Borgerhout dringend toe aan verbreding in beide richtingen. Dat blijkt uit een studie die werd besteld door minister voor Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V).

jlenaerts

Volgens de studie is de situatie van de E313 vandaag ronduit dramatisch. In de richting Hasselt zorgt de flessenhals van de E313/E34 elke avond voor files op de Antwerpse Ring.

Kennedytunnel

De oprit naar de E313 in Borgerhout is verantwoordelijk voor driekwart van de verliesuren van chauffeurs op de Ring. De avondfile voor de Kennedytunnel richting Gent veroorzaakt 's avonds drie keer minder tijdverlies.

In de andere richting wordt de E313 smaller naarmate u zich dichter bij Antwerpen bevindt. Daarom staan er ook elke ochtend files. Drie dagen op vier reiken die zelfs tot voorbij Herentals-West.

De studie stelt verbredingen voor van het hele traject tussen Lummen en Borgerhout.

Voka

De Limburgse en Kempense afdelingen van de ondernemersorganisatie Voka willen alvast dat de Vlaamse regering niet naast de conclusies van de studie kijkt.

"De huidige voornemens, het masterplan Antwerpen en enkele cosmetische aanpassingen aan de E313 volstaan niet. Limburg heeft de ambitie om uit te groeien tot de achterhaven van Antwerpen. Aangezien de verkeersmodellen een verdere verkeerstoename voorspellen, kunnen de beleidsvoerders maar beter niet het hoofd in het zand steken."

PVdP

MEER OVER Hilde Crevits