Niel treurt om heengaan Bert Van Mechelen

Op een zondag in maart van dit jaar ging hij nog gezond en wel naar een basketwedstrijd om te coachen. Twee dagen later lag hij in het hospitaal. Het verdict was bikkelhard: longvlieskanker.

“Hoe is dit mogelijk”, liet menig basketvolger zich ontvallen. “Bert was de gedroomde sportman. Hij dronk nooit alcohol, rookte niet, ging altijd op tijd naar bed en wist alles over sportvoeding.

Als sportman stond Bert bekend als een vechter. Nooit staakte hij de strijd. Ook in zijn gevecht tegen zijn ziekte streed hij tot de laatste snik, maar deze keer bleek de tegenstander te sterk.

Bert Van Mechelen kende als sportman vele hoogtepunten, maar aan één prestatie zal zijn naam nog lang verbonden blijven. Hij is nog altijd de absolute recordhouder in ons land van het hoogst aantal gescoorde punten in één wedstrijd.

In 1957 scoorde hij met zijn ploeg Rubo-Niel in tweede klasse tegen Bressoux 77 punten. Alle clubs waar Bert Van Mechelen actief was, hetzij als speler, hetzij als trainer, hielden het voorbije weekend een minuut stilte.

“Ik had enorm veel respect voor Bert. Zowel voor de mens als voor de sportman”, zei Willebroek-trainer Paul Vervaeck.”

PVR

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio