School dolblij met nieuw verkeerslicht op kruispunt

Fleur Andries (6), de jongste uk van de basisschool, mocht samen met het oudste kind, Dagmar Van Laer (12), als eerste op de drukknop van het verkeerslicht duwen en zo het verkeer op de drukke Boudewijnlaan tot stilstand brengen.

wverhaert

Het verkeerslicht kwam er op vraag van de Werkgroep Veilig Verkeer. "De werkgroep signaleert de knelpunten rond de scholen, en wij proberen daar dan een oplossing voor te zoeken", vertelt schepen Rudy Willems (CD&V). "Het gaat om het eerste gemeentelijk verkeerslicht dat Zandhoven in eigen beheer heeft gezet. De verkeerslichten op de N14 zijn gewestelijk en de lichten aan de firma Maes werden in beheer van die firma gezet."

Volwaardig verkeerslicht

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het een stoplicht met drukknop zou worden, maar door het nieuw decreet moest het een volwaardig verkeerslicht worden. "Met negen palen in plaats van vier en een licht dat verspringt. Normaal is het meestal groen voor de Boudewijnlaan en houdt een camera het naderend verkeer uit de Torenstraat in de gaten, waarna het licht dan op rood springt. We zullen afwachten of dat goed werkt. Binnen drie maanden wordt sowieso een evaluatie gemaakt", vertelt schepen Willems.

De kinderen moeten de gewoonte aankweken om het kruispunt niet meer recht over te steken, maar enkele stappen opzij te zetten voor het zebrapad. Sommige Pullenaars vinden dat het licht ter hoogte van slager Van Laer had moeten komen. "Ons volgend project is de herinrichting van het Rochuspleintje aan het kapelletje naast de slager, om de verkeersveiligheid ook daar te verhogen", zegt Willems.

Kristin matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio