Buurt woedend over gebrek aan aan communicatie

Bewoners van Mol-Rauw zijn woedend over het gebrek aan informatie over een betwiste verkaveling. Het punt staat vandaag, maandag op de agenda van de Molse gemeenteraad.

jvandermosten

Liefst 39 bewoners van de Hovenierstraat, Paviljoenweg en Paviljoenstraat dienden in augustus een bezwaarschrift in tegen de verkaveling Distelakker. Een projectontwikkelaar had een plan ingediend om in het binnengebied 47 kavels te realiseren.

De bewoners klaagden aan dat er te veel woningen gaan komen en voorspelden wateroverlast. Sindsdien hoorden ze niets meer van de gemeente. Een van hen stelde het voorbije weekend tot zijn verbijstering vast dat de zaak al beklonken was, want vandaag - maandag - staat het punt op de agenda van de gemeenteraad. En wel voor de goedkeuring van het wegentracé, het schepencollege verleende eerder al een gunstig advies. De bezwaren werden verworpen.

“Voor mij is er sprake van een flagrante schending van vereiste democratische procedures”, zegt Robert Dolman, een van de actievoerders. “Kennelijk zijn burgemeester en schepenen van mening dat Mol totalitair dan wel dictatoriaal bestuurd dient te worden. Dit is bepaald geen reclame voor de betrokken schepen en de burgemeester.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Van Rompaey (CD&V) verdedigt zich. “We kunnen pas communiceren in dit dossier als de dienst stedenbouw een standpunt heeft ingenomen”, luidt het. Over de bezwaren is hij duidelijk. “De zone ligt in woongebied, we kunnen dit niet weigeren. En volgens de ingenieurs van de gemeente zijn de opmerkingen over de wateroverlast niet correct.”

AK

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio