Gezondheidsbeurs erg in trek

Zelden zagen de organisatoren van de Gezondheids- en Welzijnsbeurs in de stadszalen van Sint-Niklaas zo veel middelbare scholieren over de vloer komen.

“De formule van onze organisatie is duidelijk niet versleten”, evalueert Eric Merny na drie van de vier beursdagen. “Het is de eerste keer dat zoveel middelbare scholen op eigen initiatief de beurs bezochten”, gaat Merny verder.

“In principe nodigen we die instellingen niet uit om grabbelrondes te vermijden. Opvallend is dat alle bezoekende scholen de leerlingen opdrachten op punten meegaven. De scholieren moesten daardoor hun aandacht verdelen over alle standen.”

Er zijn volgens Eric Merny drie redenen waarom de beurs zo’n succes blijft kennen, ook nog na een kwarteeuw. “Wij hebben geen kleur, behoren niet tot een zuil en gaan de commerciële toer niet op. Bovendien blijft de toegang gratis. De drempel van toegangsgeld moeten we vermijden, zeker wanneer we ook mikken op mensen die al veel kosten hebben door gezondheidsproblemen”, aldus de organisatieverantwoordelijke.

YV

De 13de Gezondheids- en Welzijnsbeurs in de stadszalen van Sint-Niklaas is vandaag nog gratis toegankelijk van 10 tot 16.30u. www.gezondheidsbeurs.be

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER