Vendis Capital wil 55 miljoen investeren in distributiesector

Een aantal families die naam en faam maakten in de distributiesector hebben een nieuw fonds opgericht. Met Vendis Capital hebben ze 55 miljoen euro veil om te investeren in hun branche. Op termijn moet dit trouwens stijgen naar 100 miljoen. Bij de initiatiefnemers zitten de families achter Colruyt, AS Adventure, Cassis en Mitiska.

jvangeyte

De familie Colruyt en de gelijknamige groep treden op als sleutelinvesteerders. Overige investeerders zijn Emiel Lathouwers (stichter van AS Adventure), Mitiska, Jacques Hayez (oprichter van Cassis en Paprika) en het management.

Vendis Capital wil investeren in distributiebedrijven die zich toeleggen op niet-voeding en op consumentenmerken in Europa. Het fonds mikt daarbij op participaties van 5 à 15 miljoen euro.

Het fonds zal geleid worden door Michiel Deturck, Luc Geuten, Cedric Olbrechts en Willem Van Aelten. Zij werkten de laatste jaren voor Mitiska.

Momenteel heeft het fonds al 55 miljoen euro beschikbaar. Rond Nieuwjaar wordt dat wellicht opgetrokken naar 100 miljoen euro. Het is immers de bedoeling om dat een tweede kapitaalronde te organiseren.

JVG