Verkeersremmers veroorzaken onrust

De afdeling Zeeschelde legde zonder medeweten van de gemeente snelheidsremmers aan op de dijken langsheen Schelde en Durme.

Dat zorgt voor heel wat onrust bij wandelaars en fietsers, maar ook bij het gemeentebestuur. Schepen van mobiliteit Herman Vijt (CD&V) is bijzonder boos. “Deze drempels zijn aangelegd zonder medeweten en zonder enige inspraak van de gemeente en de buurgemeenten. Jonge gezinnen met kinderwagens, fietsers met kinderzitjes en rolstoelgebruikers lijden eronder. Zij alarmeerden ook de gemeente. Die mensen ervaren de verkeersdrempels als gevaarlijk. Een rolstoelgebruiker meldde dat de prachtige Hamse dijken nu voor hem ontoegankelijk geworden zijn.”

“De verkeersremmers waren nodig om fietsers te verplichten hun snelheid te minderen, omdat ze vaak een gevaar vormen voor wandelaars en recreatieve fietsers”, liet de afdeling Zeeschelde weten aan de Toeristische Diensten Oost-Vlaanderen.

Kermisattractie

De verkeersdrempels op de dijken zijn hét gespreksonderwerp aan de Mirabrug. Wandelaars en fietsers geven er ongezouten hun mening. Myriam Baert en Bart Fonck uit Elversele wandelen veel in de omgeving van de Mirabrug. “Dit kan toch niet”, vinden zij. “Onze kinderen worden door mekaar geschud. Dit is toch geen kermisattractie. Vooral voor ouders met kinderen op de fiets is dit uiterst gevaarlijk. Wij hopen dat de bulten vlug verdwijnen.”

“Wat moet dat allemaal gekost hebben?”, vraagt Louis Aelbrecht zich af. “Weggesmeten geld voor een constructie die haar doel voorbij schiet. Mountainbikers vermijden de drempels via de graskant, daar is net voldoende plaats. De anderen nemen met plezier deze leuke hindernis. Remmen doen ze niet. Zij ervaren geen enkele hinder van deze verkeersremmer, die eigenlijk voor hen is gebouwd.”

Overleg met buurgemeenten

Vijt vindt dat de drempels ook het toerisme langs Durme en Schelde grote schade berokkenen. “Daarom nodigen wij al onze buurgemeenten uit tot overleg om tot een gezamenlijk standpunt of actie te komen.”

WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio