Opbrengst beursgang Delta Lloyd voor expansie in België

De beursgang van Delta Lloyd is van start gegaan. Geïnteresseerde beleggers kunnen aandelen van de Nederlandse financiële groep kopen. Ze kosten tussen 15,50 euro en 19 euro per stuk. De juiste prijs hangt af van de vraag van de investeerders.

jvangeyte

In Nederland kunnen particulieren en institutionelen intekenen op de beursgang, elders wordt het aanbod alleen aan institutionelen gedaan. De operatie start vandaag en loopt nog tot en met 2 november, tenzij vervroegde of verlengde inschrijvingsperiode.

Expansie in België

Delta Lloyd is momenteel nog volledig eigendom van de Britse verzekeraar Aviva. Die wil via de beurs bijkomende middelen ophalen voor zijn dochterbedrijf om de verdere groei ervan in Nederland en België mogelijk te maken. De onderneming opereert op deze markten onder de merken Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro Verzekeringen.

In een eerste fase wordt 63,5 miljoen euro te koop aangeboden. Daardoor zal na afloop van de operatie 38,4% van de aandelen in vrije handen zijn. Moedermaatschappij Aviva houdt dan nog 61,6% aan.

De voorgestelde aandelenprijs kleeft een totale waarde van 2,6 miljard à 3,1 miljard euro op Delta Lloyd.

Euronext

Delta Lloyd krijgt een notering op Euronext Amsterdam. Het bedrijf boekte in de eerste maanden winst op zijn dagelijkse activiteiten, maar een boekhoudkundige afwaardering deed het bedrijf niettemin meer dan 100 miljoen euro in het rood belanden.

Delta Lloyd is van plan om 40% à 45% van de winst uit de dagelijkse activiteiten uit te keren als dividend aan zijn aandeelhouders.

JVG