Helling maakt Spuihuis toegankelijker

De stad Lier gaat het hellend vlak aan het Spuihuis toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers. Aan de achteringang komt er helling.

cvanrompaey_fr

"Om aan de doorgang van het Spuihuis te geraken moeten rolstoelgebruikers nu een te scherpe bocht nemen", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko). "Daarbij stelt zich ook het probleem dat zij door deze bocht, die oorspronkelijk bedoeld was om fietsers af te remmen, slecht zichtbaar zijn voor fietsers en er zo gevaar dreigt voor aanrijdingen. Daarom zal de helling worden heraangelegd met een minder scherpe bocht, waardoor de zichtbaarheid vergroot."

"We zullen link en rechts voor de beide ingangen van het Spui ook een van de rijweg afgescheiden wachtzone aanleggen. Tevens kwam van de Lierse Adviesraad Toegankelijkheid de vraag om aan de achteringang van het Spuihuis een helling aan te leggen. Ook dat gaan we realiseren", belooft schepen Hermans.

CHRIS VAN ROMPAEY



MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio