Club Brugge wint op het nippertje tegen AA Gent

Pas enkele minuten voor het einde slaagde Club Brugge erin te scoren tegen AA Gent. Met een 1-0 zege zetten ze zich stevig op de eerste plaats in het klassement van de Jupiler Pro League.

jvandermosten

De eerste helft was evenwichtig. Club had iets meer balbezit, maar de beste kansen waren voor Gent. Rosales en De Smet vonden een sterke Stijnen op hun weg. Club probeerde meestal vanop afstand, maar de meeste pogingen belandden buiten het doelvlak.

In de tweede helft werd AA Gent uitgespeeld en bleef Club Brugge proberen om te scoren. Na 87 minuten is het dan eindelijk raak voor Brugge. Dahmane passeert langs links en trapt dan schuin naar het doel. Jorgacevic doet een goede save, maar duwt vervolgens de bal in de voeten van Chavez die de bal maar binnen te trappen heeft.

De wedstrijd eindigt in mineur: in de verlengingen krijgt Maric een tweede gele kaart en vlak voor het fluitsignaal wordt hij naar de kleedkamers gestuurd.

Stadion: Jan Breydelstadion, Brugge Scheidsrechter: Laurent Colemonts Club Brugge: (coach: Adrie Koster) Stijnen (7), Geraerts (5), Hoefkens (6), Alcaraz (6), Klukowski (6), Dirar (5), Odjidja (5), Perisic (7), Blondel (5), Akpala (4), Kouemaha (5) AA Gent: (coach: Michel Preud'homme) Jorgacevic (6), Lepoint (6), Wils (6), Suler (6), Rosales (7), Smolders (7), Maric (5), Grondin (6), Leye (6), Ljubijankic (5), De Smet (4) Doelpunten: '87 Chavez 1-0

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL