Het weer voor maandag 19 oktober

Maandag liggen de minima tussen +2°C in de Kempen en +4°C elders in onze provincie. Doordat de bewolking in de loop van de nacht wat toeneemt wordt de afkoeling wat getemperd. Voormiddag komen er dus wat meer wolken voor, namiddag verschijnen er bredere opklaringen.

rweytjens_fr

Het wordt ongeveer 12 graden bij een zwakke zuidenwind.

Ook dinsdag blijft het overal droog met flink wat zon. De zuidoostenwind gaat in de loop van de dag wel aanspannen tot vrij krachtig. Tijdens de ochtend is het koud met minima tussen +2 en +4°C en zeker in de Kempen zal het aan de grond licht gaan vriezen. Uiteindelijk klimt de temperatuur op naar zo'n 13°C in de namiddag.

Woensdag zijn er eerst nog een aantal opklaringen maar in de loop van de dag zal de bewolking vanuit het zuidwesten toenemen. Een regenzone probeert zich vanaf het westen op te dringen maar een hogedrukgebied ten oosten van ons geeft nog flink wat tegengas. Wanneer de regenzone uiteindelijk toch oostwaarts over Limburg kan trekken is wat onzeker. Mogelijk al vanaf woensdagavond, maar waarschijnlijk gebeurt dit pas in de loop van donderdag. Er wordt wel zachtere lucht naar onze regio gevoerd waardoor de temperaturen kunnen oplopen tot 16°C.

Donderdag kan er dan periodiek wat regen vallen, al worden er geen grote hoeveelheden verwacht. Vanwege de bewolking is het in de ochtend niet echt koud met minima rond 8°C. De maxima komen uit in de buurt van 13°C en er waait een zwakke wind vanuit het zuidoosten.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen