1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jenson Button wint wereldtitel in Brazilië

De 29-jarige Brit Jenson Button (Brawn GP), en niet de Braziliaan Rubens Barichello (Ferrari), is wereldkampioen Formule 1 geworden.

jvandermosten

De strijd werd beslecht in de GP van Brazilië. Button starte in de tweede manche in veertiende positie, maar wist nog vijfde te eindigen. De Australiër Mark Webber won de wedstrijd voor het team Red Bull.

Zoals wel vaker dit seizoen zette Button zijn slechte kwalificaties recht in de race. Dankzij een goede strategie en vooral doortastende passeerbewegingen. Wellicht heeft geen enkele wereldkampioen in zijn titeljaar zoveel ingehaald als hij.

“Dit was mijn beste race. Ik wist dat ik agressief moest inhalen. Alleen die nieuwe, die Kobayashi, deed moeilijk. Die kerel is crazy, verandert voortdurend van rijlijn in de remzone. Gebrek aan ervaring, wellicht. Ik moest risico’s nemen om hem in te halen.”

Met zijn inhaalbewegingen en zes zeges (eentje meer dan Hamilton vorig jaar) reed Button naar de wereldtitel. Maar de laatste zege dateert al van juni. Ben je dan wel een waardige kampioen?

“Ik hield me sterk, maar vandaag kan ik toegeven dat die kritiek en die stress me pijn deden. Maar so what, het is voorbij. Ik geef het toe: ik ben de wereldkampioen! Ik ga het de hele avond blijven roepen: IK BEN DE WERELDKAMPIOEN!!!”