Beslissingen Lierse gemeenteraad

Enkele beslissingen die de gemeenteraad van Lier nam.

cvanrompaey_fr

Kinderopvang

De stad Lier gaat op zoek naar een ontwerper-architect voor het bouwen van een buitenschoolse kinderopvang op het terrein van het KTA aan de Predikherenlaan in Lier. De totale bouwkost wordt voorlopig begroot op 1,21 miljoen euro, de studiekosten op 96.800 euro.

Luidsprekers

De stad Lier gaat zeventig luidsprekers kopen voor de geluidsinstallatie in de winkelstraten Berlarij, Berlaarsestraat, Heilige Geeststraat, Rechtestraat en Grote Markt met een geraamd bedrag van 33.880 euro.

Tarwelaan

Het speelplein in de Tarwelaan in Koningshooikt krijgt binnenkort nieuwe speeltoestellen. Het gaat om ene combinatietoestel, een klimtoestel met glijbaan, een combinatieschommel, een tafeltennistafel en een dubbele wip. De stad raamt de aankoop op 67.515 euro.

Nieuwe straatnaam

De nieuwe zijstraat van de Donk zal De Schom heten. Eerst werd aan De Kwade Schom gedacht, verwijzend naar een hoeve in de buurt. BPA, de projectontwikkelaar die langs de nieuwe straat woningen gaat bouwen, tekende bezwaar aan wegens de negatieve bijklank. De gemeenteraad volgde het bezwaar.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio