Antwerp verliest met 4-3 van Tienen

In de Exqi League is RAFC Antwerp met 4-3 verloren van Tienen. In de tabellen van de tweede klassa A staat Anwerp op de tiende plaats.

jvandermosten

Een middag vol dramatiek gisteren in Tienen. Een zoutloze eerste helft werd ruimschoots gecompenseerd door een zinderend slotkwartier met vijf goals!

Ratko Svilar betichten van onkunde of hardleersheid zou een brug te ver zijn. Toch kan niemand om het feit heen dat de Serviër gisteren tegen Tienen wéér eens koos voor een onuitgegeven basiself. Jelicic, vorig weekend nochtans met voorsprong dé man die door de mand viel, kwam weer op de linksachter.

De Corte, goed op dreef bij de beloften, startte als rechtsback. De jongeling verdedigde behoorlijk, maar kon niet voor aanvallende impulsen zorgen. Oris trachtte als diepste spits zijn gewicht in de schaal te werpen, maar De Smet had de Kempenaar in de achterzak. Opmerkelijk was ook dat Tisza meer op de rechterflank moest draven dan hem lief was.

Na de rust kwam er meer ruimte, en bliezen beide ploegen wat leven in de brouwerij. Rond het uur brak Da Silva de ban voor Tienen. Tien minuten later deed Dufoor de talrijk opgekomen Antwerpaanhang zwijgen.

Een bleke Kenmogne, Verbiest en De Corte gingen naar de kant en de Serviër hertekende zijn veldbezetting met de inbreng van Hairemans en vooral De Vriese. De Knokkenaar lijkt helemaal terug en vertoefde met zijn twee goals even in de zevende hemel. Lang duurde de euforie niet. Tienen was in blessuretijd tweemaal messcherp voor doel en kon alsnog de drie punten thuis houden.

Stijn DRUANT

Scheidsrechter: Boucaut Tienen: Van Impe, Vandeput, Vanhees, De Smet, Degeling, Vermast (78’ Penga-Ilenga), Da Silva (83’ Triantafillidis), Meeus, Peeters, Bogaerts, Dufoor (82’ Belme). Antwerp: Wauthy, De Corte (75’ Hairemans), Addo, Trenson, Jelicic, Verbiest (68’ Vervaeke), Kenmogne (68’ De Vriese), Setti, Tisza, Oris, Pivaljevic. Doelpunten: 66’ Da Silva 1-0, 76’ Dufoor 2- 0, 86’ De Vriese 2-1, 88’ Oris 2-2, 90’ De Vriese 2-3, 92’ Peeters 3-3, 94’ Degeling 4-3.