Vader 'ballonjongen' riskeert vervolging

De vader van de 6-jarige Falcon Heene uit Colorado, beter bekend als de 'ballonjongen', heeft waarschijnlijk een vervolging aan zijn been. Zijn zoontje werd deze week wereldberoemd toen hij zogezegd een dolle rit maakte met een heliumballon.

ikerremans

Paniek donderdag in Colorado. De 6-jarige Falcon was volgens zijn broertje in een ufo-vormige heliumballon gekropen die aan een razende vaart door de lucht vloog.

Zolder

Helikopters en reddingsteams probeerden de jongen met man en macht aan de grond te krijgen. Maar eenmaal geland, bleek het mandje aan de ballon leeg. Na een grootschalige zoekactie vonden ze de jongen gewoon thuis op zolder terug.

Falcon had zich verstopt omdat hij bang was om gestraft te worden door zijn vader. Maar tijdens een CNN-reportage versprak de jongen zich.

"Waarom reageerde je niet toen wij je riepen", vroeg Falcon's vader Richard op vraag van Larry King. "Maar jullie zeiden dat we dit deden voor de show", aldus het opmerkelijke antwoord van de jongen.

Richard Heene ontkende meteen daarna dat het opgezet spel was, maar kan nu wel beschuldigd worden van "eenvoudige strafbare feiten". Tot hiertoe werd nog niemand van de familie aangehouden.