Het weer voor zondag 18 oktober

Zondag beleven we een meestal droge en rustige herfstdag. Voormiddag komen er over het oosten van Limburg vrij veel wolken voor en lokaal kan er zelfs even een licht buitje vallen. Het westen van de provincie vertoeft onder brede opklaringen.

rweytjens_fr

Namiddag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima blijven steken rond 10 of 11°C, toch wel een aantal graden te fris voor de tijd van het jaar.

Maandag liggen de minima tussen +3°C in de Kempen en +5°C elders in onze provincie. Doordat de bewolking in de loop van de nacht wat toeneemt wordt de afkoeling wat getemperd. Voormiddag komen er dus wat meer wolken voor, namiddag verschijnen er bredere opklaringen. Het wordt ongeveer 12 graden bij een zwakke zuidenwind.

Ook dinsdag blijft het overal droog met flink wat zon. De zuidoostenwind gaat in de loop van de dag wel aanspannen tot vrij krachtig. Na een frisse ochtend met minima tussen +2 en +4°C klimt de temperatuur op naar zo'n 13°C in de namiddag.

Woensdag zijn er eerst nog een aantal opklaringen maar in de loop van de dag zal de bewolking vanuit het zuidwesten toenemen. Een regenzone probeert zich vanaf het westen op te dringen maar een hogedrukgebied ten oosten van ons geeft in eerste instantie nog flink wat tegengas. Wanneer de regenzone uiteindelijk toch oostwaarts over Limburg kan trekken is dus wat onzeker. Mogelijk vanaf woensdagnamiddag, maar mogelijk ook pas tegen donderdag. Er wordt wel zachtere lucht naar onze regio gevoerd waardoor de temperaturen kunnen oplopen tot 16°C.

Donderdag kan er dan periodiek wat regen vallen, al worden er geen grote hoeveelheden verwacht. Vanwege de bewolking is het in de ochtend niet echt koud met minima rond 8°C. De maxima liggen ergens tussen 13 en 15°C, afhankelijk van de timing van de neerslag.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen