Het weer voor zondag 18 oktober

Zondag beleven we een meestal droge en rustige herfstdag. Voormiddag komen er over het oosten van Limburg vrij veel wolken voor en lokaal kan er zelfs even een licht buitje vallen. Het westen van de provincie vertoeft onder brede opklaringen.

rweytjens_fr

Namiddag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima blijven steken rond 10 of 11°C, toch wel een aantal graden te fris voor de tijd van het jaar.

Maandag liggen de minima tussen +2°C in de Kempen en landelijke gebieden en +4°C in de buurt van steden. Het wordt een droge dag met een afwisseling van zon en wolken. Namiddag wordt het zo'n 12 graden bij een zwakke zuidenwind.

Ook dinsdag blijft het overal droog met flink wat zon. De zuidoostenwind gaat in de loop van de dag wel aanspannen tot vrij krachtig. Na een frisse ochtend met minima tussen +2 en +4°C klimt de temperatuur op naar zo'n 13°C in de namiddag.

Woensdag zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de dag zal de bewolking vanuit het zuidwesten toenemen en 's avonds kan er misschien een beetje regen vallen, al is het nog niet zeker of deze regen Limburg zal kunnen bereiken. Er wordt wel tijdelijk zachtere lucht naar onze regio gevoerd waardoor de temperaturen kunnen oplopen tot 16°C.

In het tweede deel van de week zou er nu en dan wat lichte regen kunnen vallen al zal het veruit overwegend droog blijven. Het wordt dan weer ietsje koeler met minima rond 4°C en maxima in de buurt van 13°C.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen