Afscheid van Felice: "Een viering van zijn leven"

Zaterdagavond namen een 200 familieleden in Maasmechelen afscheid van Dré Steemans, de man achter het typetje Felice. Net zoals hij het zelf gewild had, werd het geen sombere uitvaartplechtigheid, maar wel een afscheidsfeest in intieme kring.

ikerremans

Vrijdag werd Dré Steemans al gecremeerd en zaterdagavond namen zijn vrienden en familie afscheid bij Felices kasteel Vilain XIIII in Leut, een deelgemeente van Maasmechelen.

Warm en intens

Zoals Steemans het zelf gewild had, werd het een intiem afscheid, triest, maar tegelijkertijd ook vrolijk. "Geboren worden is een feest. Sterven moet dat ook zijn", vertelde Felice, die erg nuchter omging met de dood, ooit.

De pers was niet welkom, maar enkele bekende Vlamingen, waaronder Walter Grootaers, Paul Michiels, Raf Van Brussel, Armand Schreurs, Wout Bru en Sophie Dewaele, kwamen afscheid nemen van hun vriend en collega.

"Warm en intens, zonder toe te geven aan overdaad. Typisch Felice. Het is echt een viering geworden van zijn leven. Alleen voelt het raar aan dat hij er zelf niet bij is", vertelde presentatrice Martine Prenen.

De Chirojongeren van Maasmechelen, die al meer dan dertig jaar gesteund werden door Steemans, begeleidden na de ceremonie de urne naar de lijkwagen.

Felice zou naar verluidt overwogen hebben om samen met zijn vriend Jo Steutelings terug te keren naar zijn kasteel in Leut. Jammer genoeg stak zijn onverwachte overlijden daar een stokje voor. Hij overleed vorige week aan een hartstilstand en werd amper 55 jaar.

Vastgoed

Jobs in de regio