Oostende op kop, Giants sneuvelen in verlenging

Oostende op kop, Giants sneuvelen in verlenging

Oostende op kop, Giants sneuvelen in verlenging

Print
Oostende is na de vierde speeldag in het basketbal de enige leider. Het won met 101-90 van een moedig Aalstar, terwijl de Antwerp Giants na een verlenging het onderspit moesten delven tegen Charleroi.

Een voortreffelijke Brian Greene hield Aalstar tijdens de eerste helft (39-44) vrijwel steeds voorop bij Oostende. Vanachter de driepuntlijn bleef Aalstar ook na rust de plaatselijke uitlooppoging (53-49) counteren. Met zijn 22ste punt zorgde Greene voor 64-63 bij het ingaan van de laatste beurt.

Daarin vluchtte de thuisploeg onder invloed van Petrovic en Paunic tegen het stilgevallen Aalstar voor het eerst weg. Een 16-2 zette de beslissende kloof (80-65) neer. Nog een keer vochten de Ajuinen met Raymond en Greene terug, maar die laatste opflakkering volstond niet: 101-90.

Giants - Charleroi

De Antwerp Giants waren niet onder de indruk van de vedetten van Charleroi en namen een felle start. Via 10-10 kreeg de thuisploeg toch een eerste kloof bij elkaar gesprokkeld (19-12) vooral via Black en Beghin. Ondanks 9 punten van Moors kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd: 36-34 bij de rust.

Hopkins (0 op 3) en Gay (1 op 5) hadden op dat moment samen 2 punten wat ondanks hun werk in defence toch te weinig is voor zo een klasbakken. Ondanks een sterke Riddick begon Brown te scoren en toen ook Hopkins twee driepunters binnenkegelde werd het 54-49 na driekwart wedstrijd.

Op 28 seconden van het eind was het 64-64 met Giants in het balvoordeel. Een misser van Black en een niet gefloten fout op de doorgebroken Moors zorgde voor een verlenging. Charleroi opende met een 0-9, maar Black counterde met twee bommen: 79-81. De ultieme poging van diezelfde Black miste echter doel.

Leuven en Luik verliezen

Gent - Leuven Bears was een evenwichtige wedstrijd. Ook na rust (37-38) kon geen van beide ploegen zich losrukken. Mede dank zij het Antwerpse span Geukens/Loubry rukte Gent zich in de slotfase los: 74-65. Meteen de eerste nederlaag voor Leuven.

Pepinster zorgde in Luik voor de verrassing van de speeldag: 68-86.

Meer sportnieuws