Dekelver en Westerlo verrassen Standard: 2-0

Westerlo bezorgde Standard zaterdagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen. Dieter Dekelver verzilverde het overwicht van de thuisploeg voor de rust met twee treffers en schonk Westerlo voor het eerst sinds lange tijd een stuntzege in het Kuipje.

pirombouts

Beide ploegen vertrokken heel hongerig aan de wedstrijd zonder in het eerste kwartier echt te dreigen. Alleen Standard eiste een doelkans op toen Jovanovic een voorzet van Dalmat in de richting van de benedenhoek kopte, maar De Winter duwde de bal met een voetreflex uit zijn kooi.

Hierop dwong Westerlo veldoverwicht af. Niet zonder gevolgen, want toen een schot van Iakovenko via de voet van Nicaise bij Dekelver belandde, duwde deze de bal feilloos naast Bolat. En Westerlo bleef druk uitoefenen op de defensie van de Rouches.

Opnieuw Dekelver

Nadat Bolat een pegel van Iakovenko had gestopt, mistte De Petter kort hierop op een haar na de 2-0, toen hij een vrije trap van Farssi aan de tweede paal nipt naast duwde. Uitstel van executie want op het halfuur stuurde Iakovenko de bal de diepte in tot bij Dekelver, die op Bolat afstormde en de Standardkeeper met een geplaatst schot vloerde.

Op slag van rust dreigde Standard dan toch even. De doorgebroken Javanovic zette enkele thuisverdedigers in de wind, maar zijn lobbal over De Winter viel op het dak van het doel.

Dubbele wissel

De bezoekers probeerden na de rust druk op de ketel te zetten, maar dat resulteerde aanvankelijk slechts in enkele schuchtere pogingen uit de tweede lijn die De Winter nooit in gevaar brachten. Ook toen trainer Bölöni op het uur vers bloed inbracht met Traore en Cyriac veranderde dat weinig aan de situatie.

Het was Westerlo dat het gevaarlijkst voor de dag kwam met enkele snedige counters. Zo zag Annab zijn poging in hoekschop afgeblokt en duwde Bolat een schot van Farssi uit de bovenhoek van zijn kooi. Standard schreeuwde tussendoor wel om een strafschop toen Carcela werd aangetikt in de zestien, maar scheidsrechter Nzolo deed net als in de eerste helft toen Jovanovic verdacht neerging in het strafschopgebied of zijn neus bloedde.

Bij het aansnijden van het slotkwartier rook Iakovenko de 3-0 met een geplaatste vrije trap, maar Bolat kon de bal in extremis naast duwen. In de slotfase kwam Dekelver nog dicht bij zijn derde van de avond toen hij een snelle tegenaanval afrondde met een schot op de paal.

Bart OBBELS

Scheidsrechter: Nzolo. Toeschouwers: 8.500.

WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Van Hout, Van Kerckhoven, Delen, Iakovenko, Annab, De Petter, Farssi, Dekelver, Tomou. STANDARD: Bolat, Marcos, Rocha, Felipe, Mulemo, Dacourt, Carcela, Nicaise, Dalmat, Mbokani, Jovanovic. Gele kaarten: Mbokani (fout), Dacourt (fout), Iakovenko (schwalbe), Dekelver (fout), Nicaise (fout), De Petter (fout), Marcos (fout), Mulemo (fout). Vervangingen: 58’ Jovanovic door Traore en Dalmat door Cyriac, 70’ Carcela door Goreux, 86’ Tomou door Ceesay en Delen door Quina, 90' Dekelver door Adams.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws