Lukaku doet het weer: 2-0

Lukaku doet het weer: 2-0

Lukaku doet het weer: 2-0

Print
Anderlecht kende tegen Charleroi een moeilijk openingskwartier, maar daarna leidden knappe doelpunten van Biglia en Lukaku een makkelijke zege in. De Brusselaars springen voorlopig over Club Brugge naar de eerste plaats.

Voor Cyril Théréau was het een unieke kans om revanche te nemen op zijn ex-club. De topschutter kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd, maar hij devieerde een lage voorzet van Mujangi-Bia op de attente doelman Proto.

Aan de overzijde had Anderlecht wat meer tijd nodig om lijn in zijn aanvalsspel te krijgen. De Sutter en Lukaku, voor het eerst samen in de basis, zaten aanvankelijk in de greep van de Waalse defensie, maar kwamen na verloop van tijd toch los. Het was De Sutter die de eerste twee kansjes kreeg maar de spits kon eerst net niet goed bij een diepe bal van Sare en trapte vervolgens een aflegger van Boussoufa spectaculair over.

Biglia haalt uit

Na een kwart wedstrijd viel de bal wel goed voor de thuisploeg. De Sutter kon afleggen tot bij Biglia. Die kon ongehinderd uithalen en liet doelman Chabbert geen schijn van een kans: 1-0.

Charleroi probeerde te reageren maar Christ en Mujangi-Bia stuitten op Proto. Anderlecht profiteerde optimaal van de ruimte. Weggestuurd door Boussoufa kon Lukaku alleen op Chabbert af. De forse tiener hield zonder moeite Kere af en besloot machtig in de rechterbovenhoek: 2-0.

In die tweede periode was het echter vooral Charleroi dat voor dreiging zorgde. Mujangi-Bia en vooral Christ hadden de aansluitingstreffer aan de voet maar hun vizier stond niet goed gericht.

Zo bleef de ruststand tot het einde op het bord en doet Anderlecht een goede zaak in de stand: het wipt voorlopig over concurrent Club Brugge, dat zondag AA Gent ontvangt. Paars-wit heeft tegen Charleroi ongetwijfeld ook serieus wat vertrouwen getankt met het oog op de Europese verplaatsing naar het Roemeense Timisoara, nu donderdag.

Laurent VERMEERSCH

Scheidsrechter: Bourdouxhe.
Toeschouwers: 23.333.
ANDERLECHT: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Van Damme, Sare, Biglia, Kanu (77' Chatelle), Boussoufa, De Sutter (46' Suarez), Lukaku (89' Diandy).
CHARLEROI: Chabbert, Brillaut, Kere, Francquart, Orlando, Cordaro (60' Iajour), Christ, Oulmers, Habibou (46' Kage), Théréau (71' Al Hosni), Mujangi-Bia.
Doelpunten: 26' Biglia 1-0, 38' Lukaku 2-0.
Gele kaart: Kage (fout).

Meer voetbalnieuws