Lokeren

Koude douche voor Lokeren in slotminuut: 1-1

Koud stortbad voor Lokeren dat in de slotseconden van de toegevoegde tijd de vierde seizoenszege aan zijn neus zag voorbijgaan. De na een goed uur ingekomen Bozovic scoorde voor Cercle in extremis nog de gelijkmaker.

In een weinig opwindende eerste helft waren het de bezoekers die het eerst voor dreiging konden zorgen. Zonder veel gevaar evenwel, want zowel Gombami als Iachtchouk besloten hoog over het doel van Copa.

Janczyk mist

Lokeren kon pas op het halfuur een eerste keer zijn neus aan het venster steken via een actie van Smajic, maar Janczyk werkte slecht af. De Lokerse topschutter kwam even later dicht bij de openingstreffer na een vloeiende één-twee met Sokota. Hij vond evenwel doelman Coppens op zijn weg, die met een knappe reflex kon afweren in hoekschop.

Op slag van rust kwam de thuisploeg een tweede keer dicht bij de 1-0 toen Portier ei zo na een voorzet van Janczyk in eigen doel devieerde.

Bozovic scoort

Cercle begon het best aan de tweede helft en Gueye moest in extremis tussenkomen om Iachtchouk van de 0-1 te houden. Bij de bezoekers viel Vossen geblesseerd uit en het was Lokeren dat op het uur in winnende stelling geraakte. Carevic probeerde het van op afstand. Zijn schot week af en Cercle-doelman Coppens was verslagen.

De Boeck bracht meteen Bozovic in als bijkomende spits terwijl bij Lokeren eerst De Pauw en even later Sokota, beiden na een lange afwezigheid aan hun wederoptreden toe, naar de kant werden gehaald.

Slotminuut

Lokeren kreeg meteen uitzicht op een krappe zege maar kreeg in de slotseconden van de toegevoegde tijd toch nog het deksel op de neus. Want Cercle kon nog langszij komen langs de ingekomen Bozovic.

DDT

Scheidsrechter: Geldhof. Toeschouwers: 5.383. LOKEREN: Copa, Ziv, Strul, Gueye, El Mouataz, Smajic, Overmeire, De Pauw, Carevic, Janczyk, Sokota. CERCLE BRUGGE: Coppens, Cornelis, Viane, Portier, Nyomi, Gombami, Serebrennikov, Boi, Iachtchouk, Foley, Vossen. Doelpunten: 62' Carevic 1-0, 90' Bozovic 1-1. Gele kaarten: De Pauw (fout), Serebrennikov (fout), Cornelis (fout). Vervangingen: 56' Vossen door Sergeant, 65' De Pauw door Tiko, 72' Serebrennikov door Bozovic, 76' Sokota door Malki, 88' Smajic door Muharemovic.