Sint-Truiden in vrije val

Sint-Truiden in vrije val

Sint-Truiden in vrije val

Print
Moeskroen kan dan toch nog voor eigen publiek winnen. Het was van 5 mei geleden dat de laatste thuiszege van Excelsior geboekt stond. Voor de Servische trainer Djukic de allereerste triomf in eigen huis. Voor de Truienaars werd het op Le Canonnier de vierde verliesbeurt op rij.

Na een evenwichtig openingskwartier, met twee goede interventies van doelman Mignolet op pogingen van Lestienne en Jaycee, brak de match met twee goals plots open. De voor het eerst in de basis startende Schouterden schotelde Odoi de 0-1 voor, maar het antwoord van de Hurlus liet niet op zich wachten.

Van Gijseghem kopte een minuut later een hoekschop van Lestienne tegen de touwen. Het gaspedaal werd echter niet verder ingeduwd want voor rust waren de kansen eerder schaars. Aspas en El Araichi mikten naast terwijl aan de overzijde een schot van Wilmet geen bedreiging vormde voor Berthelin. Sishuba kreeg net voor de koffie de kans om Moeskroen op voorsprong te schieten, maar Mignolet kwam gevat tussen.

Verdiende voorsprong

De zwak acterende Moia mocht van coach Brepoels in de kleedkamer blijven maar veel hoogstandjes vielen er aan weerszijden niet te noteren. Wilmet schoof een bal voorlangs, Buysens kopte over en aan thuiszijde dwarrelde een kopbal van de ongedekte Lestienne naast. Moeskroen kwam verdiend op voorsprong: Ouali werd onderuit gehaald door Odoi en Jaycee trapte, zonder aanloop, de elfmeter voorbij Mignolet.

De bezoekende trainer bracht Alex in en meteen ging er wat meer dreiging van de Limburgers uit. Berthelin pakte met een mooie parade uit op een vrije trap van Alex. De westrijd kabbelde heen en weer want een schot van de Spanjaard Aspas ging nipt naast. Sidibe ontglipte aan de buitenspelval, maar knalde onbegrijpelijk ver naast de kooi van Berthelin.

Sint-Truiden probeerde nog het tij te keren en verdediger Euvrard kopte van dichtbij een voorzet van Wilmet naast. Het mocht echter niet zijn voor de Kanaries, die na een droomstart in vrije val zijn.

PhBo

Scheidsrechter: Van de Velde.
Toeschouwers: 3.730.
MOESKROEN: Berthelin, El Araichi, Moreno, Van Gijseghem, Vandooren, Ouali, Assou-Ekotto, Aspas, Sishuba (57' Maah), Lestienne (90' Diakité), Jaycee (84' François).
SINT-TRUIDEN: Mignolet, Wagemakers, Cantaluppi, Euvrard, Moia (46' Charai), Odoi, Mennes, Buysens (83' Onana), Wilmet, Sidibe, Schouterden (69' Alex).
Doelpunten: 18' Odoi 0-1, 19' Van Gijseghem 1-1, 62' Jaycee (strafschop) 2-1.
Gele kaarten: Ouali (schwalbe), Assou-Ekotto (fout), Mennes (fout), Cantaluppi (fout), Wagemakers (fout).

Meer voetbalnieuws