Kortrijk duwt Roeselare nog dieper in de put: 2-0

Kortrijk duwt Roeselare nog dieper in de put: 2-0

Kortrijk duwt Roeselare nog dieper in de put: 2-0

Print
Kortrijk won de levensbelangrijke degradatiederby en duwt daarmee het Roeselare van coach Dennis Van Wijk (foto) weer wat dieper in de put. De thuisploeg diende daarvoor niet eens knap voetbal te brengen, maar ze pakte toch verdiend de drie punten.

Het eerste echte gevaar kwam van de thuisploeg die tegen de gewoonte in voor rust naar zijn eigen spionkop moest spelen. Belhocine zette een individuele actie op en centerde tot bij De Beule die zijn poging gered zag door Sierens. De eerste helft verliep heel gelijkopgaand zonder veel hoogstaand voetbal. Niet verwonderlijk gezien de hoge inzet van dit duel.

Benteke scoort

Kortrijk kwam bij zijn tweede kans tot scoren. Na balverlies Van Loo stak Hempte diep voor Ibou die knap achteruit legde en daar liep Benteke gepast in om met buitenkant voet zijn eerste goal van het seizoen te scoren. Het was een opsteker voor Kortrijk dat meer dreigde. Een kopbal van Pavlovic werd op de lijn weggekopt door Van Loo en Sierens kreeg enkele gevaarlijke acties voor zijn muit op te klaren.

Veel kon Roeselare daar niet tegenover stellen. Huyghebaert en Tanghe deden een poging, maar gevaarlijk waren die pogingen niet. Geen wijzigingen na rust en Kortrijk was meteen gevaarlijk. Eerst werd Benteke nog gestuit en daarna was er een knappe reflex nodig van Sierens om Ibou van een doelpunt te houden.

Owngoal

De goal kwam er wel, maar niet op naam van Ibou. De Gambiaan dribbelde zich mooi vrij op rechts, trapte naar doel, maar ging slechts via de voet van Vandenbussche voorbij Sierens. Kums duwde nog een zwak schotje in de handen van Sierens.

Het schot vanuit stilstand van Benteke bezorgde Sierens meer werk. Roeselare nam steeds meer risico's zodat Kortrijk lekker op de counter kon loeren, maar Sierens keepte secuur en attent. Zijn overbuur Verbauwhede moest een kwartier voor tijd voor het eerst echt met een redding uitpakken op een poging van Dissa.

Scheidsrechter: Pots.
Toeschouwers: 5.200.
KV KORTRIJK: Verbauwhede, Ciman, Vandenbroeck, Lazarevic, Hempte, De Beule, Belhocine, Pavlovic, Kums (74’ Capon), Benteke (90’ Messoudi).
ROESELARE: Sierens, Van Loo (63’ Nikolic), Mirvic, Kucera, Vandenbussche, Tanghe (64’ Vidarsson), Huyghebaert, Provoost, Dequevy, John (86’ Mulisa), Dissa.
Doelpunten: 26' Benteke 1-0, 59' Vandenbussche (eigen doelpunt) 2-0.
Gele kaarten: Ciman, Huyghebaert.

Meer voetbalnieuws