Zulte Waregem telt G. Beerschot uit in twee minuten: 4-0

Zulte Waregem telt G. Beerschot uit in twee minuten: 4-0

Zulte Waregem telt G. Beerschot uit in twee minuten: 4-0

Print
Zaterdagavond was een rampzalige avond voor Germinal Beerschot, dat volledig onderuit ging tegen een rechtstreekse kandidaat voor de play-offs. Zulte Waregem versloeg de Ratten met maar liefst 4-0. De strijd voor een plaats bij de eerste zes is nog lang niet gestreden.

Zulte Waregem zorgde voor het eerste gevaar, maar Pacovski bracht redding met de vingertoppen op een poging van Chevalier. MacDonald zorgde voor een gepast antwoord aan de overzijde door een afgeweerde bal nipt naast de verste paal te plaatsen.

Twee dolle minuten

Zulte Waregem hield bij balverlies veel volk achter de bal, om dan gepast en snel om te schakelen. Met korte combinaties voor doel zorgde de thuisploeg voor dreiging. Af en toe staken ook de bezoekers de neus aan het venster, maar veel overtuiging zat er niet in hun acties.

Zulte Waregem daarentegen zag eerst Tavarel en later Nfor van dichtbij over doel besluiten. Diep in de tweede helft had Zulte Waregem voldoende aan twee minuten om Germinal Beerschot toch uit te tellen. Eerst kopte Chevalier een vrije trap van Berrier tussen een pak spelers voorbij Pacovski. Twee minuten later kende Roelandts opnieuw succes na een collectieve aanval en zwak verdedigen van de Germinal Beerschotdefensie.

Vinnig Zulte Waregem

Het was dus uitkijken naar de tweede helft hoe de Mannekens zouden reageren. Jos Daerden begon alleszins nog met dezelfde elf. Een veel vinniger en vlotter combinerend Zulte Waregem overspeelde de gasten op het middenveld en zorgde voor de meer dreiging. Een doelpunt van Roelandts werd afgekeurd. De jonge Mats Rits mocht na een uur Daniël Cruz komen vervangen en even later werd ook Tosin Dosunmu nog ingebracht voor verdediger Philippe Clement.

Veel baat bracht dat niet bij want Makiese zette zich gemakkelijk door op de rechts en versloeg Pacovski voor de derde keer. Het was Zulte Waregem dat perfect van de ruimte gebruik maakte en langs Chevalier er simpel en beheerst 4-0 van maakte.

HF

Scheidsrechter: Bylois.
Toeschouwers: 6.000.
ZULTE WAREGEM: Bossut, Minne, D'Haene, taravel (34' Colpaert), Buysse, Chevalier, Berrier, Van Nieuwenhuyze, Roelandts (87' Hyland), Makiese, Nfor (90' Sadik).
GERMINAL BEERSCHOT: Pacovski, M. Monteyne, Van Dooren, Clement (69' Dosunmu), P. Monteyne, Haroun, De Decker, Cruz, Goor, Tshinuabua, MacDonald.
Doelpunten: 38' Chevalier 1-0, 40' Roelandts 2-0, 71' Makiese 3-0, 76' Chevalier 4-0.
Gele kaarten: P. Monteyne (fout), Makiese (fout), Goor (fout), Rits (fout), Nfor (fout), De Decker (fout).

Meer voetbalnieuws