Zeker acht doden bij twee vliegtuigcrashes

Zeker acht doden bij twee vliegtuigcrashes

Zeker acht doden bij twee vliegtuigcrashes

Print
Zaterdag zijn zeker acht doden gevallen bij twee vliegtuigcrashes in respectievelijk Frankrijk en de Filipijnen. Bij onze zuiderburen botsten twee sportvliegtuigjes, niet ver van de Filipijnse hoofdstad Manilla liep een testvlucht van de vliegtuigmaatschappij Victoria Air helemaal mis.

Rond elf uur vanochtend vlogen in het Franse Beaugeay twee kleine vliegtuigjes om een voorlopig nog onbekende reden tegen elkaar. In één van de toestellen zaten, naast de piloot, nog twee passagiers die het drama niet overleefden. In het andere vliegtuig zat alleen een vrouwelijke piloot, die ook om het leven kwam.

Testvlucht

Rond dezelfde tijd liep het in het Filipijnse Las Pinas ook mis tijdens wat later een testvlucht van Victoria Air zou blijken. Daarbij kwamen zeker vier mensen om het leven. Op de grond vielen er als bij wonder geen slachtoffers.

Het toestel, een DC-3, hing maar kort in de lucht. Het steeg op vanuit Manilla, maar na enkele minuten meldde de piloot reeds terug te zullen keren voor een noodlanding. Het vliegtuig daalde echter te snel neer en tikte daarbij daken aan in de voorstad, om iets verderop neer te storten in een braakliggende loods (foto).

Passagierslijst

Mogelijk loopt het dodenaantal van de crash nog op. Op de passagierslijst stond dat er zich zeven mensen in het vliegtuig zouden bevinden.

.

Nu in het nieuws