Het weer voor zaterdag 17 oktober

Het weer voor zaterdag 17 oktober

Vakantie

Het weer voor zaterdag 17 oktober

Print

Voormiddag kunnen er verspreid over de provincie een paar buien vallen. De opklaringen zullen echter stilaan de bovenhand krijgen. Namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met nog steeds brede opklaringen en af en toe eens wat meer wolken.

Het wordt vanmiddag een graad of 12 en er waait een meestal matige noordenwind.

Zondagochtend komen er brede opklaringen voor wat betekent dat de temperaturen weer serieus onderuit kunnen gaan. In de Kempen kan het tegen de vroege ochtend zelfs een graadje vriezen. Elders lopen de temperaturen uiteen van waardes rond het vriespunt tot +2 in de stadskernen. Het komt wel overal tot grondvorst. Door het wegvallen van de wind kan er ook makkelijk mist gevormd worden. Daarna wordt het een droge en rustige dag met in Limburg behoorlijk veel ruimte voor de zon. De maxima blijven steken rond 10 of 11°C, toch wel een aantal graden te fris voor de tijd van het jaar.

Maandag liggen de minima tussen +2°C in de Kempen en landelijke gebieden en +4°C in de buurt van steden. Het wordt een droge dag met een afwisseling van zon en wolken. Namiddag wordt het zo'n 12 graden bij een zwakke zuidenwind.

Ook dinsdag blijft het overal droog met flink wat zon. De zuidoostenwind gaat in de loop van de dag wel aanspannen tot vrij krachtig. Na een frisse ochtend met minima tussen +2 en +4°C klimt de temperatuur op naar zo'n 13°C in de namiddag.

Woensdag zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de dag zal de bewolking vanuit het zuidwesten toenemen en 's avonds kan er misschien een beetje regen vallen, al is het nog niet zeker of deze regen Limburg zal kunnen bereiken. Er wordt wel tijdelijk zachtere lucht naar onze regio gevoerd waardoor de temperaturen kunnen oplopen tot 16°C.

In het tweede deel van de week zou er nu en dan wat lichte regen kunnen vallen al zal het veruit overwegend droog blijven. Het wordt dan weer ietsje koeler met minima rond 4°C en maxima in de buurt van 13°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN