Jovanovic: "Dat Bölöni eerst eens juiste tactiek kiest"

Milan Jovanovic wist zich de voorbije dagen als enige Rouche te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Meer nog, met vijf goals was hij zelfs de Servische topschutter van deze WK-kwalificatiecampagne. “En dat zonder penalty”, voegt hij er zelf fier aan toe. Bölöni verwacht nu dat zijn linksvoor ook voor Standard wat goals gaat produceren, om te beginnen zaterdagavond in het Westelse Kuipke. “Dat Bölöni dan eerst de goede tactiek kiest”, repliceert Jova.

ssimons

Bölöni vertelde dat van je zeven doelpunten bij Standard er drie op penalty waren. Gisteren zette hij die uitspraak nog kracht bij door te vermelden dat hij hoopt dat je ook voor Standard eens kan schitteren zoals bij Servië?

“Ik heb zo mijn mening over wat Bölöni zegt, maar ik ventileer die liever niet. Je moet rekening houden met het huidige niveau van het Belgische voetbal en Standard. Bij Servië ben ik toch wat beter omringd."

Bij Servië speel je als linksmidden in een 4-4-2-systeem. Bij Standard wil je liever vooraan spelen. Waarom is dat?

“Ik wil aanvallend spelen. Als Bölöni twee aanvallers opstelt, wil ik gerust als linksmidden aan de slag. Zelfs als rechtsachter als het moet. Alleen Bolat vervangen kan ik niet (Lacht)."

"Ik heb snelheid, techniek en ervaring. Ik kan overal spelen, maar ik vind dat we zeker in onze thuiswedstrijden met twee spitsen moeten spelen. Dat Bölöni eerst de goede tactiek kiest, dan zal ik scoren.”

Stijn JORIS

Meer voetbalnieuws