Lierenaars zien autodelen wel zitten

Lier - Al honderd inwoners van Lier lieten aan de stad weten dat zij interesse hebben om gebruik te maken van autodelen via Cambio.

Cambio Autodelen staat voor een flexibele formule waarbij op één of meer plaatsen in de stad dag en nacht auto's klaar staan voor gebruikers, zowel particulieren als organisaties en bedrijven. Deze auto's kan je tegen vergoeding lenen voor de periode dat je er één nodig hebt. Je betaalt dan ook enkel in functie van het gebruik en verbruik. Van de verzekering, pechbijstand, keuring en het onderhoud hoef je je niets aan te trekken: daar zorgt Cambio voor.

De stad Lier lanceerde begin september een webenquête waarmee ze wil peilen naar de interesse in het Cambio Autodelen. "Sindsdien hebben al ruim honderd personen de webenquête ingevuld, wat voor een kleine stad als Lier een aanzienlijk aantal betreft. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat zij ook allemaal daadwerkelijk in het project zullen stappen. Maar van het ogenblik dat er tien inwoners meedoen, gaan we met het autodelen via Cambio van start", zegt schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko).

Alle geïnteresseerden die de online-enquête nog niet invulden, krijgen nog tot 31 oktober de tijd. Zij krijgen later allemaal een uitnodiging voor een infoavond die op 9 december zal plaatsvinden. De enquête werd voorlopig enkel door particulieren ingevuld. De bedrijven lijken niet geïnteresseerd.

www.cambio.be, www.lier.be

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio