Vanvelthoven haalt uit naar Gennez

“Eerlijk gezegd, ik begrijp de keuze van Caroline Gennez voor Ingrid Lieten als sp.a-minister niet. Toen niet en vandaag nog altijd niet.” Dat zei Peter Vanvelthoven vrijdag in het VRT-programma ‘De keien van de Wetstraat’ waarin hij ook zwaar uithaalde naar Steve Stevaert.

Voor Peter Vanvelthoven was het duidelijk dat hij - hoewel het hem nooit persoonlijk was beloofd - minister zou worden in de nieuwe Vlaamse regering. De sp.a deed het in Limburg vier procent beter dan in de rest van Vlaanderen.

Gepasseerd

En met zijn 30.840 naamstemmen zette hij ook een sterk persoonlijk resultaat neer. Maar hij werd gepasseerd door Ingrid Lieten, iets wat hij de dag van vandaag nog altijd niet wil begrijpen.

Op de vraag of men achter de keuze van Gennez ook de hand van Steve Stevaert moet zoeken, antwoordde Vanvelthoven: “Ik weet het echt niet.” Om er meteen daarna aan toe te voegen: “Caroline zegt van neen. Maar ik twijfel. Ik kan me voorstellen dat hij nog over andere carrièremoves kan beslissen.”

In een uitgebreid interview in onze krant herhaalt Gennez dat ze Frank Vandenbroucke ook vandaag niet als minister zou aanduiden.

Lees het hele interview zaterdag in deze krant!

Nu in het nieuws