Wasilewski: "Vergeven misschien, maar vergeten nooit"

Anderlecht-speler Marcin Wasilewski heeft voor het eerst gesproken over de gruweltackle van Axel Witsel. Die tackle kostte Wasyl een dubbele beenbreuk. "Vergeven? Misschien. Maar vergeten nooit", aldus Wasilewski in het clubblad van Anderlecht.

ikerremans

De Poolse rechtsachter is al een tijdje aan het revalideren en komt dit seizoen niet meer aan de bal. Hoewel hij zelf geen onbesproken blad is, houdt hij in het interview een pleidooi tegen de haat in het voetbal.

"Ik hoop dat mijn blessure schokkend was voor de voetbalwereld. Het voetbal komt niets vooruit met haatgevoelens. Haat tussen clubs, spelers en supporters, we moeten daarvan af."

Wonden helen

Met wat Axel Witsel hem tijdens de topper tussen Standard en Anderlecht aangedaan heeft, heeft Wasilewski het nog altijd moeilijk. "Met zo'n tackle kun je iemands been breken, dat weet elke speler. Ik hoop dat de tijd de wonden zal helen. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben mij ervan bewust dat ik assertief speel en dat mijn spel soms ook agressief is, maar ik heb nog nooit iemand het ziekenhuis in geschopt. Nog nooit."

Axel Witsel zei eerder al dat hij Wasilewski zo snel mogelijk wil bezoeken. "Vergeven? Misschien. Maar vergeten nooit", reageert Wasilewski.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL