Eerste kandidaat-voorzitter Open Vld bekend

De eerste officiële kandidaat om het voorzitterschap van Open Vld op zich te nemen is bekend. De Vlaams-Brabantse Gwendolyn Rutten (34) stelt zich als nieuw gezicht kandidaat en kiest voor Dirk Van Mechelen als running mate.

ikerremans

Rutten heeft al wat ervaring achter de schermen en was eerder kabinetschef van de Open Vld-ministers Fientje Moerman en Dirk Van Mechelen. Voor de schermen is ze een nieuw gezicht, maar op die manier wil ze net voor een breuk zorgen met het verleden.

"Ik doe dat met vier kernbegrippen en die wil ik positief formuleren: ernst, we moeten op een ernstige manier aan politiek doen; eenheid, we moeten de rangen sluiten en naar buiten toe met één stem leren spreken; diversiteit, namelijk meer laten zien van wat liberalisme is en kan zijn, en natuurlijk ook inhoud, want daar gaat het toch allemaal om", aldus Rutten.

De nieuwe voorzitter van Open Vld wordt op 5 december gekozen. Iedere kandidaat moet ook twee running mates hebben. Gwendolyn Rutten heeft alvast gekozen voor Dirk Van Mechelen, naar de tweede running mate is ze nog op zoek.