Bewoners vragen einde knip Apostoliekenstraat

Bewoners van de Rubensstraat overhandigden woensdag 665 handtekeningen aan de burgemeester. Hun vraag? Het einde van de knip in de Apostoliekenstraat.

jvandermosten

Auto’s kunnen sinds eind 2008 niet meer door de Apostoliekenstraat rijden. Sindsdien is er volgens de bewoners veel meer verkeer in de Rubensstraat. “Ik durf met de fiets de straat niet meer oversteken”, zegt Rene Van Nuffel. “Er staan constant files tot aan de Patriottenstraat. En de ambulances raken niet meer aan het ziekenhuis.”

Dus startte Rene, met de ondersteuning van KWB Heilig Hart, een petitie op. 665 mensen zetten hun handtekening. “Wij willen dat de knip ongedaan gemaakt wordt. Lukt dat niet, dan vragen we om het kruispunt van de Rubensstraat met de Ring aan te pakken zodat het verkeer efficiënt en vooral veilig kan doorstromen”, vult KWB-bestuurslid Eddy De Wachter aan.

Burgemeester Francis Stijnen (CD&V) reageert dat hij er niet voor gewonnen is om de knip ongedaan te maken. “Hoe moeilijker het wordt om door het centrum te rijden, hoe meer mensen de Ring zullen gebruiken om op hun bestemming tekomen. Zo proberen we de woonstraten verkeersluw te maken.”

Over het kruispunt van de Rubensstraat met de Ring wil de burgemeester wel een vergadering beleggen. “Daarover wil ik wel vragen aan de dienst communicatie en mobiliteit om met jullie te bekijken hoe we dat kruispunt zonder al te grote kosten kunnen verbeteren.”

Marian MICHIELSEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio