Werkzaamheden in centrum schieten goed op

De werkzaamheden in de dorpskom vorderen goed. Midden november zouden de klinkerwerkzaamheden klaar zijn, tenminste als er geen weerverlet komt.

jvandermosten

Fase 1 van de werkzaamheden – het gedeelte van Stap/Dieperstraat tot aan de Wolfsdonksesteenweg – heeft momenteel al twee onderlagen asfalt gekregen. Ook de aanleg van de parkings, fiets- en voetpaden in kleiklinkers is volop bezig.

De verkeersgeleiders in de Dieperstraat werden uitgevoerd in printbeton en het verkeer kan er al over. Zo kunnen ook bussen en vrachtwagens gemakkelijk in en uit de Dieperstraat. Deze eilanden dienen als snelheidsremmer en keerpunt voor auto’s. Ze geven bovendien aan voetgangers en fietsers de mogelijkheid om de weg gemakkelijker en veiliger over te steken.

Wolfdonksesteenweg

In een volgende fase – die het stuk tussen de Wolfsdonksesteenweg en Blaubergsesteenweg aanpakt – worden de riolering, boordstenen, kolken en fundering gelegd. In de eerste of de tweede week van november worden de onderlagen asfalt aangebracht in dit wegdeel, samen met een toplaag asfalt.

Als de weersomstandigheden blijven meezitten, zou dan rond half november het kruispunt met de Dieperstraat en het Dorp kunnen worden opengesteld en mogelijk ook het kruispunt met de Wolfsdonksesteenweg.

Hierdoor zou dan ook het Stap verlost zijn van de verkeersoverlast die de omleiding met zich meebrengt. Pas wanneer de Wolfsdonksesteenweg opengesteld is, gaat de Blaubergsesteenweg dicht.

Fietspaden

Volgende week gaat de woning aan het kruispunt met de Wolfsdonksesteenweg tegen de vlakte (Dorp 39). Nog deze week wordt er asbest uit het huis verwijderd.

In het centrum zijn de fietspaden twee meter breed gemaakt. Daardoor is tweerichtingsverkeer op de fietspaden toegelaten. Dat maakt het gemakkelijker en veiliger om met de fiets boodschappen te doen in het centrum. Voet- en fietspaden komen op hetzelfde niveau te liggen, wat zowel voor fietsers als voor rolstoelgebruikers handig is.

Aan het kruispunt met de Vest (pastorij/Prik & Tik) komt er een extra beveiligde oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Dit laatste was nog niet opgenomen in de plannen.

Marc HELSEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio