Piepjonge indringers besmeuren schoolkeuken

Jongeren drongen woensdagnacht binnen in basisschool De Wissel in Veerle- Laakdal. Ze gingen er flink tekeer met eten in de keuken.

jvandermosten

Een onbekende kribbelde woensdagmiddag weinig educatieve teksten op enkele schoolborden. Dat stelden de personeelsleden van De Wissel in de Kapellestraat donderdagochtend vast toen ze de klassen van het eerste en zesde leerjaar betraden. “Het waren onnozele opmerkingen die niet meteen voor publicatie vatbaar zijn”, zegt directrice Jenny Carmans. Maar dat was nog maar het topje van de ijsberg.

In de keuken en de leraarskamer bleken de indringers een ware knoeiboel te hebben aangericht. “Daar stonden onder meer de bakken met het eten voor het warme middagmaal klaar. Ze haalden de puree eruit en smeerden die over de frigo. Ze gooiden ook heel wat etenswaren tegen de grond en knoeiden met een fles wijn. Ook gooiden ze een appel in stukken tegen de muur. Het was een plakkerige bedoening.”

Het was meer kwajongenswerk dan pure vernielzucht. “Er is ook niet echt sprake van inbraak. Blijkbaar was het raam van de leraarskamer een beetje open blijven staan. Daar zijn ook heel wat sporen te zien”, zegt de directrice.

Het gaat niet alleen om voetsporen, maar ook om de afdruk van drie paar lippen op het raam van de leraarskamer. “Daaraan is te merken dat de feiten gepleegd zijn door kinderen of aankomende jeugd”, zegt Jenny Carmans. “Volgens de politie waren ze met een groepje.”

HO

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio