Cafébaas Veurleste neemt De Kroon over

‘Anneke van De Kroon’ heet binnenkort weer Anneke Cambré. De vlotte bazin houdt het voor bekeken. Veurlestebaas Kristof Raets neemt het café op de Markt over.

jvandermosten

“Het is mooi geweest. De voorbije vijf en half jaar waren een fijne ervaring, maar ookontzettend druk. De Kroon is open van ’s morgens tot ’s nachts. In de zomer komt daar het grote terras bij”, zegt Anneke Cambré (41) Maar op 1 november hangt ze haar schort definitief aan de tapkraan. “In mei plande ik eigenlijk al om te stoppen. Ik wilde rustig uitbollen in de zomer. Maar door het extreem goede weer, beleefde ik nog een ontzettend drukke periode”.

De dorstige klanten moeten zich geen zorgen maken. Kristof Raets (26) heropent De Kroon al op 5 november. “In feite verandert er niet veel. Het interieur blijft hetzelfde, net als de bediening en de keuken. Al breid ik het aanbod iets uit met onder meer een dagmenu. Bovendien blaas ik de dansavonden opnieuw leven in. Eén zaterdag per maand wil ik stevig vieren”, verzekert Kristof die ervaring heeft met feestjes bouwen.

De jonge waard is ook eigenaar van café Veurleste in de Molenstraat. “Ik blijf de twee combineren. Ook in Veurleste wil ik nog veel aanwezig zijn. Daar gaan we er elk weekend flink tegenaan. Alleen miste ik er het eten. Ik ben kok van opleiding. Met De Kroon krijg ik nu de kans me op dat vlak ook uit te leven. Ik kom boven De Kroon wonen. Over en weer lopen tussen Markt en Molenstraat, conditioneel ga ik er zeker op verbeteren.”

Stefan LAENEN

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio