Nieuwe look voor Hemelhof

De Hemelhof-site rond het gemeentelijk administratief centrum en het OCMW is aan een heraanleg toe. Donderdag ging de aannemer van start.

jvandermosten

De heraanleg moet de diverse functies van de Hemelhof-site meer accentueren. Naast de administratieve gebouwen liggen er parkings en een basketterrein. Dat laatste wordt ontdubbeld zodat er een multifunctioneel sportveld en een basketbalplein komen. Dat kan tijdens grote evenementen omgetoverd worden tot extra parking. Daarnaast komen nog een kinderspeelhoek en een picknickplaats.

Fietsers en voetgangers krijgen een veiliger toegangsstrook. De parkings blijven behouden en er komt nog een tiental parkeerplaatsen bij. Doorgaand verkeer zal worden geweerd via een verhoging van de toegangen. Het hele Hemelhof krijgt ten slotte een groenere inkleding.

Door de werkzaamheden zal het gemeente- en OCMW-personeel er vanaf maandag 19 oktober niet meer mogen parkeren en ook doorgaand verkeer is dan niet meer mogelijk. Buurtbewoners moeten rondrijden via Gasthuis- of Kruisstraat, personeel moet parkeren aan het station.

De parking langs de Hingenesteenweg wordt volgende week al opengebroken en krijgt een nieuwe fundering om voor de duur van de werkzaamheden te dienen als noodparking. De opfrisbeurt kost bijna 900.000 euro en moet tegen Pasen volgend jaar rond zijn.

TF

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio