Gemeenten schrappen 90 km/u

De gemeenten Berlaar en Nijlen delen in de loop van volgend jaar hun grondgebied in snelheidszones in. Dat betekent dat de 90 km/u er verdwijnt.

jvandermosten

“In het politiecollege ben ik met burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) van Nijlen overeengekomen om hier samen aan te werken”, zegt de Berlaarse burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Elke gemeente start dit najaar een werkgroep op om voorstellen uit te werken. In Berlaar komt die al voor het eerst op het eind van deze maand samen. Alle politieke partijen uit onze gemeenteraad zijn erin vertegenwoordigd.”

“Het is alleszins de bedoeling om de snelheidzones in de loop van volgend jaar in te voeren. Dat betekent dat er enkel nog 30, 50 en 70 kilometer per uur gereden mag worden. We zijn wel niet van plan om de huidige zone 30 uit te breiden. Die zone blijft beperkt tot het centrum en de schoolomgevingen”, benadrukt Horemans.

Gemeenteraadslid Koen Kerremans (Groen!) vroeg in het verleden meermaals naar de invoering van zulke snelheidszones. “Ik ben blij, maar betreur dat het allemaal lang geduurd heeft. Nu zijn we echt de laatste van de klas. Ik vind dit een beetje typerend voor het beleid in Berlaar.”

“We wilden dit altijd samen met Nijlen doen”, reageert Horemans. “Maar daar bestond er tot voor kort geen draagvlak voor.”

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio