Ondanks nieuwe kinderopvang blijft tekort bestaan

Na nieuwjaar opent in de Kerkhofstraat kinderdagverblijf Het Speelboompje. Er kunnen zestien kinderen tot 3 jaar terecht.

jvandermosten

Wendy De Smet en haar twintig maanden oude zoontje Xian zijn in hun woonkamer aan de Kerkhofstraat 125 aan het klussen om alles op tijd klaar te krijgen voor de opendeurdag van 19 december. ’t Is te zeggen: Wendy klust, terwijl Xian televisie kijkt.

“Het is voor mij echt een jeugddroom die in vervulling gaat”, start kinderverpleegkundige Wendy De Smet haar verhaal. “Ik ben altijd al verzot geweest op dit idee. Bovendien heb ik ook mijn studies in die zin aangevat en afgewerkt. Tot nog toe werkte ik als kinderverpleegkundige in het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden. Ik stond in ploegen en vooral de nachtshift werd me te zwaar”, zegt ze.

In Boom is er nog steeds een tekort aan kinderopvang. De wachtlijst van Kind en Gezin is lang. Dat gekoppeld aan het thuis kunnen zorgen voor Xian, gaf de doorslag.

Na een gesprek met mama Imelda is besloten om de eigen woning en tuin in de Kerkhofstraat klaar te stomen tot kinderdagverblijf Het Speelboompje. “Samen met mijn mama zal ik hier tot zestien kindjes ontvangen tussen 0 en 3 jaar”, laat ze weten.

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio