Vernieuwde Ciro's al failliet

Ciro’s, het bekende restaurant aan de Amerikalei, is donderdag failliet verklaard. De nieuwe uitbaatster hield het amper een jaar vol.

jvandermosten

Voor het raam van restaurant Ciro’s hangt een bord met ‘te huur’, de inboedel is al weggehaald door een deurwaarder. Volgens Guy Van der Steichel, advocaat van de eigenaar van het pand, heeft een werknemer van de Ciro’s er beslag op laten leggen. “De eigenaar heeft nog vijf maanden huur te goed. De uitbaatster heeft ons aan het lijntje gehouden.”

De vrouw baat wat verder op de Amerikalei ook restaurant Diagonal uit. Ze nam in het voorjaar van 2008 Ciro’s over. Het restaurant met het oubollige interieur bestond toen al bijna 50 jaar en serveerde legendarische steak. De nieuwe uitbaatster beloofde de kaart “op te frissen” en de gevel te schilderen. Maar de trouwe klanten bleven weg.

“Als je het mij vraagt, heeft die uitbaatster van de Ciro’s iets willen maken zoals de Diagonal. Met gerechten die veel te verfijnd waren. Het clienteel moest daar niet van weten. Die wilden hun vertrouwde steak. De eigenaar hoopt dat er iemand komt die de Ciro’s nieuw leven inblaast”, aldus Van der Steichel.

BVP

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio