Belastingen nog nooit zo vroeg terugbetaald

Belastingplichtigen die hun belastingaangifte via het internet op Tax-on-Web indienden, gaan nog binnen de maand hun geld krijgen. Nooit eerder werden terugbetalingen zo vroeg gestort.

jrosquin

De belastingdiensten zijn dit jaar uitzonderlijk vroeg met de verwerking van de belastingaangiftes. Alle 680.000 aangiftes die via Tax-on-Web werden ingediend, zijn al verwerkt.

Door de snelle verwerking zullen de belastingplichtigen, die op een terugbetaling kunnen rekenen, al vanaf volgende week hun geld op de rekening gestort krijgen. Ten laatste eind november zal dan iedereen die via Tax-on-Web aangifte deed, zijn geld hebben.

Internetgebruik aangemoedigd

Tax-on-Web-gebruikers krijgen sinds dit jaar voorrang. Op die manier willen de belastingdiensten belastingplichtigen aanzetten om zoveel mogelijk het internet te gebruiken bij de aangifte.

Ongeveer de helft van de belastingplichtigen krijgt geld terug van de fiscus. Een kwart moet bijbetalen. Ook zij krijgen sneller de afrekening. Een ander kwart betaalde het correcte bedrag aan de belastingen.

Koen SNOEKX