1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Neen-kamp Lange Wapper zoekt steun bij moslims

Tijdens het vrijdaggebed in 37 Antwerpse moskeeën wordt door de imam opgeroepen om zondag neen te stemmen bij de volksraadpleging. Daarnaast verdelen moslimpolitici van verschillende partijen strooibiljetten.

ikerremans

In de aanloop naar het referendum worden alle middelen ingezet om het neen-kamp te versterken. De tegenstanders van de Lange Wapperbrug zijn begonnen met een mobiliseringscampagne binnen de moslimgemeenschap in Antwerpen. 50.000 folders met Arabische en Turkse tekst worden verspreid in de moskeeën, vzw’s en verenigingen, en er is ook een Turkse versie.

De tekst is ondertekend door Hicham El Mzairh (Open Vld), Karim Bachar (sp.a), Fatima Bali (Groen!), Meyrem Almaci (Groen!, foto) en Fauzaya Talhaoui (sp.a). “We gaan de mensen eveneens via sms en mail informeren”, zegt El Mzairh. “De moslims kunnen een stempel drukken op de uitslag.”

Fatima Bali trekt al een week langs de Marokkaanse vzw’s. “De meesten zeggen eerst dat ze ja stemmen”, zegt Bali. “Ze vinden het belangrijk voor de tewerkstelling, maar als ik hen wijs op de leefbaarheid en de wijken die worden getroffen door de brug, dan veranderen ze van mening.”

Opmerkelijk is dat Antwerpen in tegenstelling tot gewone verkiezingen geen problemen had met het vinden van bijzitters voor het referendum van zondag.

Lees ook 'Moslims kunnen de doorslag geven', het standpunt van redacteur Lex Moolenaar

Meer over het ronselen van neen-stemmen bij moslims vrijdag in Gazet van Antwerpen!

www.gva.be/oosterweel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER