Lier bereidt herschikking kmo-zone voor

De stad Lier bereidt enkele ruimtelijke uitvoeringsplannen voor die de toekomst van de kmo-zone Mallekot vastleggen. Ook de Rudolf Steinerschool profiteert hiervan.

cvanrompaey_fr

"De Steinerschool bevindt zich in de kmo-zone Mallekot en is dus zonevreemd", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Guido Van den Bogaert (CD&V/N-VA). "Het RUP-Steiner vormt de schoolsite om tot een zone voor gemeenschapsvoorzieningen. De braakliggende kmo-gronden eromheen worden allemaal woongebied. Er is plaats voor 177 woongelegenheden waaronder zo'n zeventig procent eengezinswoningen. Op een klein stukje hiervan zal de Steinerschool kunnen uitbreiden."

"In totaal verdwijnt er in de schoolomgeving 6,5 hectare kmo-zone, maar dat compenseren we door de realisatie van een nieuwe kmo-zone op de voormalige Belgacomsite aan de Bollaarstraat. Die site kunnen we rechtstreeks ontsluiten via een nieuw kruispunt op de Ring (R16) en dat is toch een bijkomend voordeel", stelt Van den Bogaert.

De Steinerschool is tevreden met deze evolutie. "Het stijgend aantal leerlingen en de oprichting vorig jaar van een nieuwe studierichting in het beroepsonderwijs zorgen ervoor dat we moeten bijbouwen. We hopen ons masterplan tegen uiterlijk 2017 te kunnen voltooien", zegt Dirk Verschaeren, de beheerder van de gebouwen. Het RUP-Steiner heeft nog een lange weg te gaan. Pas wanneer de gemeenteraad het voorlopig vaststelt, kan het openbaar onderzoek beginnen.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio