1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

6-jarige jongen veilig en wel na vermeende 'ufo'-vlucht

De massale zoektocht naar de zesjarige jongen uit Colorado die vermist was nadat hij een ballonvlucht zou hebben gemaakt is stopgezet. Het kereltje werd gewoon teruggevonden in de garage van zijn woning.

wverhaert

De politie was met man en macht op zoek naar de knaap. Hij was vertrokken voor een dolle rit met een heteluchtballon, maar eens terug aan de grond bleek de 'ufo' helemaal leeg te zijn.

Een broertje van de jongen zag hoe hij donderdag in het toestel stapte en vervolgens de touwen los maakte. De jongen vloog met ballon in volle vaart de lucht in.

De autoriteiten probeerden daarop met man en macht een manier te vinden om hem weer veilig aan de grond te krijgen. De National Guard zette zelfs een helikopter in om de reddingsoperatie te begeleiden.

Geknutseld

Uiteindelijk kwam de heteluchtballon na twee uur weer op de begane grond terecht, maar tot ieders verbazing zat er niemand in het toestel. De politie startte meteen met een zoekactie naar het jongetje.

Aanvankelijk werd gedacht dat de jongen misschien uit de ballon was gevallen. Getuigen bevestigden ook dat ze 'iets' uit de ufo zagen vallen. In de omgeving van de 'crash' werd in ieder geval nog niets gevonden en enkele uren later werd de jongen gewoon teruggevonden in de garage van zijn huis.

Zijn familie had de heteluchtballon, in de vorm van een ufo, zelf in elkaar geknutseld. In de Verenigde Staten vermoedt men nu dat het om een stunt ging.

Bekijk hier een video van de landing!