Filiaal bibliotheek in Shopping Center onzeker

De toekomst van het filiaal van de stadsbibliotheek in het Waasland Shopping Center (WaSC) in Sint-Niklaas is onzeker.

jvandermosten

Als nieuwe hoofdbibliothecaris is Rik Van Daele (foto) er zich na een maand al van bewust dat het filiaal onder druk staat.

Over het filiaal aan de buitenzijde van het WaSC doen allerlei geruchten de ronde. “Ik kan ze noch ontkennen noch ontkrachten. Elke verklaring is voorbarig”, reageert de kersverse hoofdbibliothecaris.

“Het kan nog alle kanten uit. Dat filiaal blijft een van de beste lopende vestigingen van de stadsbibliotheek. De toekomst van het filiaal is afhankelijk van wat het beleid daarover zal beslissen.”

Van Daele weet dat de problematiek van het bibfiliaal ooit ter sprake kwam tijdens gesprekken met het management van het shopping center. “Er was toen de vraag naar een rechtstreeks doorgang van de bib naar het shopping center”, weet manager Katrien Giebens.

Verfraaiing

“Tegen de muur van de bibliotheek palen winkels. Het is onmogelijk om hen plots te gaan melden dat een deel van de zaak wordt ingepalmd om een doorgang te creëren.”

Volgens Rik Van Daele is er onder meer via de organisatie van vertelnamiddagen een goede samenwerking met het WaSC. Hij begrijpt de terechte vraag van het management om een verfraaiing van de gevel van het bibfiliaal.

“Als het beleid beslist om het filiaal open te houden, dan moet daar inderdaad werk van gemaakt worden. In het andere geval zullen andere mogelijkheden moeten bekeken worden”, aldus de hoofdbibliothecaris.

YV

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER