Het weer voor donderdag 15 oktober

Donderdagochtend beginnen we aan de dag met uitzonderlijk lage temperaturen voor half oktober. In de Limburgse Kempen kan het kwik wegzakken tot zo'n -4°C. Ook elders in de provincie wordt het koud met minima tussen -3 en -2°C. Doordat er nauwelijks wind staat kunnen er tegen de ochtend lokale mistbanken gevormd worden en wordt het dus opletten voor rijmplekken.

rweytjens_fr

Na het verdwijnen van nevel en mist wordt het zonnige maar frisse dag. Het wordt maximaal een graad of 11. Namiddag gaat de noordenwind ook iets harder waaien waardoor het voor het gevoel nog wat kouder zal zijn.

In de nacht naar vrijdag koelt het eerst flink af en kan het zeker in de Kempen aan de grond weer gaan vriezen. Tegen de vroege ochtend neemt de bewolking vanuit het noorden toe waardoor de minima tussen +1 en +3°C in het eerste deel van de nacht bereikt zullen worden. Voormiddag kan het dan een poosje gaan regenen. Er worden geen grote hoeveelheden verwacht, hooguit 2-3mm per vierkante meter. Namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het iets zachter met maxima tot 13°C. Er komt echter een vrij krachtige noordwestenwind te staan waardoor we van die paar graadjes winst weinig gaan merken.

Zaterdagochtend is het minder koud in vergelijking met de voorbije dagen. De minima schommelen rond 7°C. Voormiddag komen er veel wolken voor die lokaal een beetje motregen zouden kunnen lossen. Namiddag zijn er wat meer opklaringen maar een lokaal buitje is niet uitgesloten. Het wordt opnieuw zo'n 13 tot 14°C warm en er waait een matige noordwestenwind.

Tegen zondagochtend komen er weer wat bredere opklaringen voor wat betekent dat de temperatuur weer onderuit kan gaan. De minima schommelen tussen het vriespunt in de Kempen en +2°C elders. Overal kan het aan de grond weer lichtjes vriezen. Het blijft overal droog met brede zonnige perioden maar af en toe ook wat meer wolken.

MEER OVER Reizen